marionHeader
MarionLogo

Ademwerk

“Het beste medicijn tegen stress – ontdek de kracht van je adem”.
Adem is de essentie van ons leven, verandert je adem dan verandert je leven!

Ademen. Iedereen kan het, iedereen doet het de hele dag, zo’n 21.600 keer. Maar veel mensen ademen niet zo goed als ze zouden kunnen.  Zoals je bijvoorbeeld bij spanning of angst, sneller, oppervlakkiger en hoger ademt, meer in de borst dan in de buik.
Heb jij er weleens bij stil gestaan wat jouw ademhaling voor jou en je mentale en fysieke gezondheid kan betekenen? De adem, is het enige proces in ons lichaam wat wij zelf kunnen besturen. Hierdoor wordt het mogelijk om jouw eigen ontspanningssysteem te resetten, elke dag weer. Steeds vaker laat wetenschappelijk onderzoek zien dat ademcoaching effectief is en bijdraagt aan de verbetering van gezondheid, innerlijke rust en diepe ontspanning. In 1:1 begeleiding en ademcirkels begeleid en ondersteun ik jou in een veilige bedding naar een gezonde ademhaling.

Ademwerk staat voor elke vorm van het bewust sturen van de ademhaling om zo bepaalde processen in lichaam en geest te beïnvloeden. Bij meditatie doe je dat niet; hierbij observeer je gewoon passief je ademhaling in plaats van het bewust te sturen.
Ik werk met adem -pranayama technieken- vanuit de yogaleer en met de verbonden adem.

Verbonden Adem
Dit is een specifieke ademtechniek waarbij je de in- en uitademing aan elkaar verbind en er zo meer zuurstof in je lichaam komt. Dit opent je ademsysteem en kan dat wat in je lijf ligt opgeslagen aan ‘oude’ emoties, blokkades, gedachtenpatronen en spanning, weer op celniveau in beweging brengen en doorvoeld worden. Stress wordt dan los gelaten. Levensenergie gaat beter stromen.
Want zonder dat we het in de gaten hebben is onze ademhaling volledig afgestemd op alles wat we hebben meegemaakt in ons leven. Met de adem zetten we onbewust delen van onszelf op slot, zodat we iets niet hoeven te voelen of ervaren, fysiek, mentaal en emotioneel. Eens was deze adem dienend en helpend om ons voor lastige gevoelens af te sluiten. Nu is het de tijd om in je leven de adem weer vrij en open te laten stromen, zodat jij weer ruimte en een diepe ontspanning mag ervaren. Lichaam en geest worden op een fundamenteel niveau geheeld en tot rust gebracht.

Ademwerk is er voor jou en helpt bij:
emotionele blokkades, vermoeidheid, benauwdheid, opgejaagd gevoel, spanning en stress, onrust in het hoofd, angstklachten, onzekerheid, slecht slapen, verdriet, boosheid, gefrustreerdheid, je niet goed kunnen uiten wat in je leeft, faalangst, zwaarmoedigheid, futloos, concentratieproblemen en je inspiratie en levensenergie mist, niet kan genieten van het leven.
Ademwerk is niet geschikt voor mensen met epilepsie, glaucoom, zwangerschap, hartklachten of psychische problemen.

De voordelen van adem op een rijtje gezet:
1. adem brengt je direct in je lichaam, uit je hoofd in je lijf
2. ademwerk geeft je verlichting van stress, angst, boosheid en piekeren, een vol hoofd
3. ademwerk verhoogt je energie en je immuunsysteem
4. ademwerk verbetert je slaap
5. ademwerk vergroot je bewustzijn, aanwezigheid, geluk en vreugde in je leven
6. ademwerk helpt je bij het managen en loslaten van pijn

INDIVIDUELE SESSIE
Een 1e sessie duurt 2 uur en start met een kopje thee en een uitgebreide intake. We gaan in op je huidige staat, achtergrond, je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. De verbonden ademtechniek wordt uitgelegd (3 fases; actieve, rustig en integratie) en bepalen we ook jou intentie, daar waar jij aan wil werken en je je voor wil openen.
Om een duurzame persoonlijke groei en verandering in te zetten kan je kiezen voor een traject van 3 tot 5 sessies (1,5 uur).

DUO ADEMSESSIE
Ademen werkt verbindend. Wil jij graag die verbinding middels ademcoaching aangaan met je partner of goeie vriend(in)? dat kan. Een duo sessie duurt ongeveer 2 uur.

ADEMCIRKEL GROEP
“Uit je hoofd in je lichaam” opgeslagen emoties en stress ontladen met de verbonden adem. De enige manier om je zenuwstelsel te beïnvloeden voor diepe ontspanning.
In een ademcirkel krijg je ruimte om stress en spanning die zicht heeft vast gezet in het lichaam met behulp van de verbonden adem weer in beweging te brengen en los te laten. Je verbindt je met deze krachtige ademtechniek, je lichaam, en met wat er diep van binnen in je leeft.
Door samen te ademen zetten we een krachtig energetisch veld neer, zo ondersteunen we elkaar.

Wat we gaan doen:

Om jou goed te kunnen begeleiden is er plek voor 6 deelnemers, aanmelden bij momoyoga €35,00.
Mocht je onverwachts niet kunnen dan kan je iemand anders laten deelnemen voor jou. Restitutie is niet mogelijk.

Voorbereiden op een Ademcirkel:

Klik hier voor de agenda met een actueel overzicht van de geplande ademcirkels.
* vrijdag 26 mei 19.00 – 21.00 wachtlijst
* vrijdag 30 juni 19.00 – 21.00 wachtlijst
* vrijdag 18 augustus 19.00- 21.00
Deze zijn speciaal opgezet om maandelijks mee te kunnen doen zodat je in het dagelijks leven de gezondheidsvoordelen ervan gaat opmerken!

KOSTEN ADEMCOACHING
* Losse ademsessie €129,00
* Traject van 5 ademsessies €595,00
* Duo Ademsessie: € 195,00
* Ademcirkel €35,00
* Particulier inclusief btw – zakelijk exclusief 21% btw.

ANNULERINGS VOORWAARDEN:
Indien je een afspraak moet afzeggen of verzetten, dan verzoek ik je dit minimaal 24 uur van tevoren door te geven. Afspraken die binnen 24 uur voor de geplande tijd worden afgezegd, zullen volledig in rekening worden gebracht.

Ga voor info en mijn lidmaatschap naar : De beste ademcoaches en breathwork facilitators (thebreathworkmovement.nl)

Locatie Huize Villa Smits – Adres Grotestraat 30 – 7151 BC Eibergen, 1e etage op:
dinsdag tussen 13.00 en 15.00, woensdag- , donderdag- en vrijdagmiddag vanaf 13.00
Elders op locatie of thuis worden reiskosten en reistijd doorberekend.

“er is niets essentiëler voor onze gezondheid dan ademen”