marionHeader
MarionLogo

Marion Werger


Als stress & burnout-, ademcoach EN yogadocent is ‘Veranderen door te doen en te Bewegen’ mijn uitgangspunt, letterlijk en figuurlijk in beweging zijn. Hoofd, hart, hand van binnenuit in balans brengen met je adem als anker.

Mijn ervaring is dat je nooit weet wat je uiteindelijk krijgt en dat dingen juist verwonderlijk verlopen als je goed naar jezelf luistert, weet wat je wilt en daarvoor gaat staan. Daarbij hoort ook dat je in staat bent door angst voor verandering heen te stappen. Het is een kwestie van gewoon DOEN en te vertrouwen. Dit proces is soms een grote worsteling, maar van de ervaring leer je. Terugkijkend blijkt bijna altijd dat keuzes of veranderingen in loopbaan en privéleven mensen verrijken, balans, energie en blijdschap gegeven.

Centraal in mijn loopbaan staat het begeleiden van mensen en projecten in de zorg, welzijn en culturele sector. Een re-organisatie bracht me in 2004 bij het vak van loopbaancoach/trainer. In die tijd begon ik ook aan mijn eerste yoga docentenopleiding, niet wetende dat yoga uitgroeide tot zoiets groots als het nu is.

In de loop der jaren is mijn werk als coach en yogadocent steeds meer samen komen te vallen. Alleen praten is niet genoeg is mijn ervaring; het lichaam spreekt ook, laat voelen en slaat dingen op. Want als iets niet meer lekker loopt of goed voelt, heeft het lichaam allang signalen afgegeven. Door de waan en drukte van de tijdsgeest zijn we hier steeds vanaf gegaan en verleerd om hier naar te luisteren.
In mijn lichaamsgerichte benadering laat ik je ervaren en leer ik je om uit het (volle) hoofd gaan en zo de verbinding met het lijf en de adem weer te voelen en te herstellen. Dit geeft innerlijke kracht en ‘body’. Vervolgens ga je van hieruit weer keuzes maken in hoe jij wil leven en werk/privé voor jezelf kan zorgen. Het mooie is dat door Yoga te beoefenen je inzicht krijgt in dit proces en je eigen verantwoordelijkheid gaat nemen hiervoor. Yoga zorgt van nature dat je gezonder en bewuster gaat leven. Je leert te ademen met dat wat is, in verbinding met je lijf. Fysieke en mentale grenzen leer je te herkennen, te erkennen en te respecteren. Yoga, adem en meditatie helpen je om dieper in jezelf te zakken om van daaruit de kracht in jezelf te ervaren en je maximale potentie te ervaren. Dit geeft van binnenuit ruimte, ontspanning en innerlijke vrijheid. Het zorgt ervoor dat je goed in ”je vel” komt te zitten.

Naast yoga is reizen mijn andere passie. Als kind luisterde ik al graag naar de verhalen van mijn oma’s broers en zussen die in missies ergens ver weg werkten. Het trok, andere culturen, landen, de grote wereld.
Ik heb prachtige lange reizen gemaakt in Zuid- en Midden Amerika, Afrika en Azië. Twee en een half jaar wonen en werken in Kenya en een sabbatical jaar met mijn gezin in Nepal zijn van onschatbare waarde geweest.
Mijn liefde voor Nepal ‘het dak van de wereld’, geef ik nu vorm door ieder voor- en najaar een Yogareis te organiseren met cultuur- natuur en bezinning.
Reizen is voor mij een verrijking van het leven; het vergroot je blikveld op de wereld. Het boek “Wie (niet) reist is gek” van Ab Dijksterhuis is dan ook een boek naar mijn hart.

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things”  -Henry Miller-.

Opleidingen

Yoga

Werk