marionHeader
MarionLogo

Voordelen van

het beoefenen van yoga:

 

Yoga

“Je moet eens naar een yogales gaan”, zei een vriendin van mij jaren geleden “dat doet je vast goed”. Het klopte, na de 1e les ben ik er nooit meer van weg geweest. Al heel snel merkte ik de krachtige uitwerking van de oefeningen op mijn lichaam en geest. Meer helderheid en rust in mijn hoofd en meer flexibiliteit en bewustwording van mijn lichaam. En misschien wel het allerbelangrijkste; ik leerde te ademen met dat wat aanwezig is op dat moment en me daarin te ontspannen.
Yoga is nu ‘a way of life’; Yoga is living- breathing and ever-changing.

De basis is al mijn lessen is om dieper in je lichaam te komen met de adem, ruimte te maken van binnenuit, lichaamsbewustzijn, voelen, uit je hoofd gaan, los te laten en leren te ontspannen. We oefenen met:
* Lichaam, body – Yogahoudingen (asanas) en beweging, spanning en blokkades los laten
* Adem, breath – Adem oefeningen (pranayama) om het zenuwstelsel te kalmeren of te activeren
* Geest, mind – Meditatie (mindfulness) om de geest, je denken te kalmeren en te focussen

In 2004 startte ik met mijn eerste Yoga docenten opleiding, Power Ashtanga. Hierna volgden vele verdiepingscursussen en masterclassen. De laatste jaren heb ik naast het beoefenen van Vinyasa yoga me verdiept in Yin yoga en meridiaan gebaseerde yoga. Van 2014 – 2017  volgde ik de Yin Yoga & Mindfulness Meditation Teacher Training level 1 en de Advanced Yin/Yang flow Meditation Teacher Training level 2 – Yoga therapie en in 2019-2020 volgde de meridaan gebaseerde vinyasa opleiding. Een jaar yogadocent zijn in Nepal (2012-2013) heeft mijn kennis van klassieke integrale yoga en boeddhisme verdiept. Ook heb ik daar de volledige opleiding tot Thaise Yoga Massage goed afgerond.
Binnen de yoga, meditatie en ademtherapie raak ik nooit uitgeleerd, daarom blijf ik me altijd bijscholen.
Inmiddels ben ik gecertificeerd ademcoach.

In de loop der jaren heb ik ervaren dat het yogapad opgaan een onvoorstelbare kracht en persoonlijke ontwikkeling en verandering op geestelijk en lichamelijk niveau teweeg brengt. Yoga houd mij gezond en hoofd, hart en hand in balans, vrijheid van binnenuit, dat geef ik anderen ook graag mee. Ik hoop in mijn lessen mijn passie voor yoga en ademwerk te delen en op een inspirerende manier en persoonlijke manier over te dragen.

Wil je weten waarom ik ooit met yoga ben begonnen; kijk dan op: https://www.yogaonline.nl/blog/levensles-marion-werger/

“With yoga, not only your body should become flexible. Your mind and emotions, and above all your consciousness should become flexible” Sadguru.

Yoga Marion Werger