marionHeader
MarionLogo

Voordelen van

het beoefenen van yoga:

 

Yoga

“Je moet eens naar een yogales gaan”, zei een vriendin van mij jaren geleden “dat doet je vast goed”. Het klopte, na de 1e les ben ik er nooit meer van weg geweest. Al heel snel merkte ik de krachtige uitwerking van de oefeningen op mijn lichaam en geest. Meer helderheid en rust in mijn hoofd en meer flexibiliteit en bewustwording van mijn lichaam. En misschien wel het allerbelangrijkste; ik leerde te ademen met dat wat aanwezig is op dat moment. Yoga is nu ‘a way of life’; Yoga is living- breathing and ever-changing.
http://https://www.yogaonline.nl/blog/levensles-marion-werger/

In 2004 startte ik met mijn eerste Yoga docenten opleiding, Power Ashtanga. Hierna volgden vele verdiepingscursussen en masterclassen. De laatste jaren heb ik naast het beoefenen van Vinyasa yoga me verdiept in Yin yoga en meridiaan gebaseerde yoga. Van 2014 – 2017  volgde ik de Yin Yoga & Mindfulness Meditation Teacher Training level 1 en de Advanced Yin/Yang flow Meditation Teacher Training level 2 – Yoga therapie en in 2019-2020 volgde de meridaan gebaseerde vinyasa opleiding. Een jaar yogadocent zijn in Nepal (2012-2013) heeft mijn kennis van klassieke integrale yoga en boeddhisme verdiept. Ook heb ik daar de volledige opleiding tot Thaise Yoga Massage goed afgerond.
Binnen de yoga, meditatie en ademtherapie raak ik nooit uitgeleerd, daarom blijf ik me altijd bijscholen.

In mijn lessen heb ik vanuit de Iyengar yoga aandacht voor techniek en uitlijning van de houdingen (asanas) en laat ik je graag de kracht en flow (Vinyasa/Ashtanga) van deze houdingen ervaren met ontspanning en mindfulness vanuit de Yin yoga. Yoga is een adem gecentreerde beoefening waarin ik je begeleid. Het gaat om dieper in je lijf te komen, ruimte maken van binnenuit, lichaamsbewustzijn, voelen, uit je hoofd gaan en los te laten.

Naast de yogahoudingen is pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie belangrijk voor het 8-voudig yogapad. Ik beoefen vipassana meditatie (ook wel mindfulness-inzichtmeditatie genoemd) en besteed hier ook aandacht aan in mijn lessen. Vipassana-meditatie is een eeuwenoude meditatie techniek vanuit het boeddhisme en betekent vrij vertaald ‘de dingen zien zoals ze werkelijk zijn’. D.m.v. zelfobservatie zet het aan tot ontwikkelen van zelfkennis; het helpt je om spanning kwijt te raken, evenwichtiger, positiever en gelukkiger in het leven te staan.

In de loop der jaren heb ik ervaren dat het yogapad opgaan een onvoorstelbare kracht en persoonlijke ontwikkeling en verandering op geestelijk en lichamelijk niveau teweeg brengt. Yoga houd mij gezond en hoofd, hart en hand in balans, vrijheid van binnenuit, dat geef ik anderen ook graag mee. Ik hoop in mijn lessen mijn passie voor yoga te delen en op een inspirerende manier en persoonlijke manier over te dragen.

“With yoga, not only your body should become flexible. Your mind and emotions, and above all your consciousness should become flexible” Sadguru.

 

Yoga Marion Werger