marionHeader
MarionLogo

Enkele reacties:

 

De Yogareis Nepal is
met een 9 beoordeeld.

Yogareis NEPAL met Cultuur – Natuur – Bezinning

Recensies van de Culturele Yoga en Boeddhisme Reis:
“Dank je wel voor een onvergetelijke Nepal ervaring en heel veel bijzonder momenten. Je lessen zijn van een hoogstaand niveau. We hebben genoten van je wijsheden die je met ons hebt gedeeld, de afwisseling en de adembenemende plekken. Je humor, mooie energie en sprankelend ZIJN maken de reis helemaal af. Veel liefs van de hele groep…………”

“Op mijn eerste Nepalreis maakte ik kennis met een levendig en tegelijk religieus/spiritueel Kathmandu.  Op twee andere prachtige locaties, een guesthouse van een klooster en een Eco-resort in de bergen, genoot ik van natuur, het Boeddhistisch kloosterleven en fabelachtige uitzichten op de Himalaya. We genoten van verrukkelijke (vegetarische) maaltijden.  De Yogalessen van Marion waren voor mij als beginner een openbaring! De meditaties waren inspirerend en leerzaam tegelijk. Kortom, een prachtige reis heel vakkundig door Marion in elkaar gezet en met veel plezier en in een ontspannende sfeer door haar geleid. Voor mij een blijvende en hartverwarmende herinnering”. Jan, 8 maart 2019 

Nogmaals bedankt voor het organiseren van de prachtige reis. Ik heb er zo van genoten. Nooit geweten dat reizen zo leuk kon zijn. Het lukt me ( nog) prima om ondanks de hectiek hier, het Nepal gevoel vast te houden. Helga, maart 2020

Ik heb in 2012-2013 een jaar met mijn gezin in Patan (een van de drie koningssteden in de vallei Kathmandu) gewoond, waar ik als yogadocent verbonden was aan Pranamaya Yoga. Tijdens dat jaar heb ik vaak geroepen hoe indrukwekkend en cultuurrijk alles was. Ik wilde dat meer mensen dit met eigen ogen konden zien en beleven. Aangemoedigd door anderen ontstond het idee een culturele yogareis te organiseren dan ook al snel. Ieder voor- en najaar reis ik nu af met een fantastische groep mensen die allemaal blij zijn EN het ook spannend vinden om mee te gaan!

De Yogareis is ideaal voor iedereen die van yoga houdt én die de sfeer, oudheid, natuur en cultuur van het prachtige Nepal – het dak van de wereld – wil ervaren. De omgeving en de activiteiten geven je ruimte voor inspiratie, innerlijke kracht, bezinning en nieuwe ervaringen. Met deze reis verleg je letterlijk en figuurlijk je grenzen.
Zoals schrijfster Marjoleine Vos zegt: “op reis valt de beschermende laag weg van de dagelijksheid weg en kom je onbevangener tegenover je eigen leven te staan”. Dit zal je ook zeker ervaren in Nepal omdat alles anders is dan in Nederland; als je er bent zal je begrijpen en voelen waarom Nepal zo bijzonder en fijn is.

Nepal is een heerlijk land. Overal kun je besneeuwde toppen van de indrukwekkende Himalaya zien. Het is tevens het geboorteland van Boeddha. Het is een land met veel cultuur, beweging, chaos, kleur en geur. Het heeft een rijke Hindoeïstische en Boeddhistische historie, wat overal voelbaar is op straat en bij spirituele plekken, zoals in tempels en stupa’s. Het eten is er heerlijk en de mensen zijn bijzonder aardig.
Naast dagelijkse yoga (vinyasa/slow flow/yin yoga, gi gong), meditatie en activiteiten heb je tijdens de reis genoeg tijd om lekker rond te dwalen, zelf erop uit gaan en te relaxen!

In 2020 ziet het 9-daagse programma er als volgt uit:
(in 2021 is er een vervangende locatie voor Neydo Monastery). 

Dag 1 Aankomst Kathmandu -graag in de ochtend-. Transfer naar Boudha – Shambaling Hotel.
Je wordt opgehaald van het vliegveld, de rit naar het hotel laat je gelijk al kennismaken met Nepal. Je rijdt door de kleurrijke chaos van de stad naar de Boeddhistische wijk Boudha, waar je de eerste 2 nachten verblijft. Het hotel heeft een rustige tuin en ligt naast een Tibetaans klooster. Je zit vlakbij de Stupa, de allergrootste van Azie waar devote monniken en boeddhisten van heinde en verre naartoe komen om hun rondes te lopen en aan de gebedswielen te draaien. Aan het begin van de middag is de opening van de reis en maken we kennis met elkaar. Daarna is de eerste yogales op het dak van het hotel om te landen in het nieuwe land. Na de yoga lopen we gezamenlijk naar de stupa en gaan we traditionele vegetarische dhal bhat eten.

Dag 2 Wandeling met gids door Boudha en Pashupatinath, namiddag yoga, overnachting in Shambaling hotel; ontbijt inbegrepen.
De dag start met een fijne meditatie. Na het ontbijt in de tuin van het hotel ga je op pad met een ervaren lokale gids. Eerst kijk je rond in de omgeving van Boudha en verteld de gids over de Stupa, Boeddhistische kunst en de geschiedenis van deze wijk. Daarna loop je we vanuit Boudha naar Pashupatinath, het belangrijkste Hindoe tempel complex van Nepal met tempeloffers, Saddhus en crematies aan de oever van de rivier. Na al deze indrukken heb je vrije tijd en kan je ergens lunchen. Aan het einde van de middag is er yoga om alle zintuigen te ontspannen en indrukken te verwerken. Na de les kan je de avondrituelen zien bij de stupa en zoek je een leuk plekje voor je avondmaaltijd op een van de vele dakterrassen bij de Stupa. Overnachting in Shambaling Hotel.

Dag 3 Vertrek naar Neydo Klooster, ontbijt, lunch en diner inbegrepen.
We starten de ochtend met meditatie. Na het ontbijt vertrek je naar Neydo Monastery, een Tibetaans klooster. Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. In de middag is er tijd en ruimte om de omgeving te verkennen. Aan het einde van de middag geniet je van een yin yogales in de prachtige yogashala in het klooster. Na het diner ga je in stilte uiteen (noble silence) tot de volgende ochtend aan het ontbijt. We overnachten in het klooster.

Dag 4 Yoga & Boeddhisme & Wandeling – Neydo Klooster; ontbijt/lunch /diner inbegrepen
Deze ochtend wonen we in stilte de vroege gebeden van de monniken bij in de grote indrukwekkende zaal van het klooster. Mantra’s, trommels en toeters voel je door je hele lichaam. Aansluitend is er een loopmeditatie & yoga. Na het ontbijt staat er en prachtige wandeling gepland naar het Boeddhistisch dorp Dollu, waar we de Golden Tempel bezoeken. Na het de lunch heb je een vrije middag; doen waar je zin in hebt! Na het diner is er Yoga Nidra en ga je weer in stilte uiteen tot de volgende ochtend aan het ontbijt.

Dag 5 Vertrek naar de Koningssstad Patan (of Bhaktapur), overnachting en ontbijt inbegrepen.
Na de ochtend puja’s van de monniken en yoga & meditatie vertrek je na het ontbijt naar de koningsstad Patan. Een hele middag en avond alle tijd om heerlijk rond te slenteren door de kleurrijke kleine oude straatjes van Patan. Tijd om een ayurvedische massage te boeken, een “Tibetan singing bowl” workshop te volgen, naar het museum te gaan of gewoon een boek te lezen! We overnachten daar in een prachtig traditioneel Newari guesthouse bij Durbar Square.

Dag 6 Wakker worden in kleurrijk Patan. Voor de lunch vertrek je naar Namo Buddha Resort. Lunch en diner inbegrepen.
Na een ‘’newari’’ ontbijt op de zonnige patio van het guesthouse vertrekken we in de loop van de ochtend naar Namo Buddha, een prachtige rit door de bergen. Je verblijft hier in een prachtig resort/boerderij met een grandioos uitzicht over de Himalaya. Het resort verbouwt zijn eigen biologische groenten en melkproducten, maakt zijn eigen honing, kaas en jam en bakt dagelijks vers brood. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt. Tegen het einde van de middag is er een yogales. Overnachting Namo Buddha Resort.

Dag 7 Dagwandeling in de omgeving van Namo Buddha, bezoek Namo Buddha Monastery. Inclusief ontbijt, lunch, diner.
Niets mooier dan hier vroeg in de ochtend wakker te worden en de zonsopgang te zien met geweldige uitzichten op de Himalaya. Na een overnachting in gezellige huisjes gebouwd in lokale stijl, heb je voor het ontbijt yoga en ga je na het ontbijt met een lokale gids een prachtige ochtendwandeling maken door dorpjes en bossen in de omgeving. In de namiddag brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Namo Buddha Monastery en wonen de puja’s van de monniken bij.  Overnachting in Namo Buddha Resort.

Dag 8 Van Namo Buddha Resort naar Kathmandu Thamel.
We beginnen de dag met een prachtige stiltewandeling ter afsluiting. Na het ontbijt reizen we door naar Kathmandu, het hartje van Thamel. Hier kan je je laten onderdompelen in de vele winkeltjes, nog een massage nemen, naar Durbar Square gaan, je met een Riskha door de stad laten rondrijden , de rust opzoeken bij de Garden of Dreams of nog een bezoek brengen aan Swajambunath (monkey temple).

Dag 9 Na het ontbijt transfer naar luchthaven voor terugvlucht of verlenging. Ontbijt inbegrepen.
Na nog een ochtend te hebben genoten van Thamel met de vele leuke winkeltjes en kleine restaurantjes neem je afscheid van Nepal. Drie uur voor vertrek van je terugvlucht wordt je opgehaald.
Wil je je reis verlengen en langer blijven om bijvoorbeeld een trekking te maken dan is dat mogelijk. Ik kijk graag met je naar de mogelijkheden.

Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL IEDER VOOR- en NAJAAR.
Klik voor meer info op: veel gestelde vragen Yogareis Nepal
In 20021 gaat de reis in het voorjaar eenmalig naar Noord Goa, India, waar het dan zomer is!

2020
* 17 – 25 oktober Culturele Yoga reis Nepal 2 kamers vrij.
Je betaald pas als de reis definitief doorgaat.
Klik voor deze reis op: Culturele Yogareis 17-25 oktober 2020

2021:
* 5 – 13 maart Yoga & Relax Retreat North GOA Asvhem beach – India –
nog 2 cottages vrij!
Kosten €999,00 gedeelde 2p. cottage en €1415,00 een cottage voor jezelf, 1p.
Klik voor deze reis op: Yoga en Relax Retreat Noord GOA – India
* 1- 8 mei 8-daagse Culturele Yogareis Nepal met een exclusief 3- daags verblijf in Namo Buddha Eco Resort Boerderij. Gaat door bij 6 personen.
Kosten: €1195,00 gedeelde 2p. kamer en €1335,00 voor een 1p. kamer
Klik voor deze reis op: Culturele Yogareis 1-8 mei 2021
*15 – 23 oktober 9-daagse Culturele Yogareis Nepal, nog 2 kamers vrij!
Kosten: €1220,00 gedeelde 2p. kamer en €1395,00 voor een 1p. kamer
Klik voor deze reis op:  Culturele Yogareis 15-23 oktober 2021
23 – 30 oktober 8-daagse Culturele Yogareis Nepal, gaat door bij 6 deelnemers.
Kosten: €1165,00 gedeelde 2p. kamer en €1315,00 voor een 1p. kamer
Klik voor deze reis op: Culturele Yogareis 23-30 oktober 2021

Voor alle reizen geldt exclusief:
vlucht (boek jezelf), visum, reis/annuleringsverzekering -verplicht- lunch en diner zoals aangegeven.

2022:
4- 12 maart Culturele Natuur-Yogareis Nepal versie 2.0.
Een reis met nieuwe accommodaties, richting de bergen, Pokhara en omgeving!

BOEK JE VLIEGTICKET VROEG ZODAT JE DE BESTE PRIJS HEBT!

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met me op. Aan de telefoon of ontmoeting met een kop thee/koffie vertel ik je graag meer over de reis. Namaste!

Yogareizen naar Nepal is op sociale media te vinden op:
https://www.facebook.com/yogareizennaarNepal/ en Instagram yogareizennepal

De algemene Reisvoorwaarden vindt je hier: reisvoorwaarden-yogareis-nepal

5-luik-harold

plaatje voorkant Yogareizen nepal