marionHeader
MarionLogo

Enkele reacties:

 

De Yogareis Nepal is
met een 9 beoordeeld.

Yogareis NEPAL met Cultuur – Natuur – Bezinning

REIZEN VOOR 2023 scroll voor info naar beneden:
24 februari – 5 maart; speciale reis i.s.w. met meditatiedocent Joost van den Heuvel – Rijnders. Een 10-daagse Yoga, Natuur & Boeddhisme reis. 

29 april – 7 mei Kathmandu Valley
20 – 28 oktober Kathmandu Valley
28 okt- 5 november  Pokhara Valley

Per 11 maart 2022:
Bij volledige vaccinatie alleen bewijs van vaccinatie aantonen.
Ben je niet gevaccineerd dan is het overhandigen van een negatieve PCR test met bijbehorend Engelstalig reisdocument verplicht!

Heb je interesse voor een van de reizen, laat het gerust weten.

———————————————————————————

Nepal: Recensies van de Yoga  – Cultuur  – Natuur – Boeddhisme reis:

“Dank je wel voor een onvergetelijke Nepal ervaring en heel veel bijzonder momenten. Je lessen zijn van een hoogstaand niveau. We hebben genoten van je wijsheden die je met ons hebt gedeeld, de afwisseling en de adembenemende plekken. Je humor, mooie energie en sprankelend ZIJN maken de reis helemaal af. Veel liefs van de hele groep…………”

“Op mijn eerste Nepalreis maakte ik kennis met een levendig en tegelijk religieus/spiritueel Kathmandu.  Op twee andere prachtige locaties, een guesthouse van een klooster en een Eco-resort in de bergen, genoot ik van natuur, het Boeddhistisch kloosterleven en fabelachtige uitzichten op de Himalaya. We genoten van verrukkelijke (vegetarische) maaltijden.  De Yogalessen van Marion waren voor mij als beginner een openbaring! De meditaties waren inspirerend en leerzaam tegelijk. Kortom, een prachtige reis heel vakkundig door Marion in elkaar gezet en met veel plezier en in een ontspannende sfeer door haar geleid. Voor mij een blijvende en hartverwarmende herinnering”. Jan, 8 maart 2019 

Nogmaals bedankt voor het organiseren van de prachtige reis. Ik heb er zo van genoten. Nooit geweten dat reizen zo leuk kon zijn. Het lukt me (nog) prima om ondanks de hectiek hier, het Nepal gevoel vast te houden. Helga, maart 2020

Ik heb in 2012-2013 een jaar met mijn gezin in Patan (een van de drie koningssteden in de vallei Kathmandu) gewoond, waar ik als yogadocent verbonden was aan Pranamaya Yoga. Tijdens dat jaar heb ik vaak geroepen hoe indrukwekkend en cultuurrijk alles was. Ik wilde dat meer mensen dit met eigen ogen konden zien en beleven. Aangemoedigd door anderen ontstond het idee een culturele yogareis te organiseren dan ook al snel. Ieder voor- en najaar reis ik nu af met een fantastische groep mensen die allemaal blij zijn EN het ook spannend vinden om mee te gaan!

De Yogareis is ideaal voor iedereen die van yoga houdt én die de sfeer, oudheid, natuur en cultuur van het prachtige Nepal – het dak van de wereld – wil ervaren. De omgeving en de activiteiten geven je ruimte voor inspiratie, innerlijke kracht, bezinning en nieuwe ervaringen. Met deze reis verleg je letterlijk en figuurlijk je grenzen.
Zoals schrijfster Marjoleine Vos zegt: “op reis valt de beschermende laag weg van de dagelijksheid weg en kom je onbevangener tegenover je eigen leven te staan”. Dit zal je ook zeker ervaren in Nepal omdat alles anders is dan in Nederland; als je er bent zal je begrijpen en voelen waarom Nepal zo bijzonder en fijn is.

Nepal is een heerlijk land. Overal kun je besneeuwde toppen van de indrukwekkende Himalaya zien. Het is tevens het geboorteland van Boeddha. Het is een land met veel cultuur, beweging, chaos, kleur en geur. Het heeft een rijke Hindoeïstische en Boeddhistische historie, wat overal voelbaar is op straat en bij spirituele plekken, zoals in tempels en stupa’s. Het eten is er heerlijk en de mensen zijn bijzonder aardig.
Naast dagelijkse yoga (slow flow, yin yoga, gi gong), ademwerk, meditatie en activiteiten heb je tijdens de reis genoeg tijd om lekker rond te dwalen, zelf erop uit gaan en te relaxen!
Tijdens de reis verblijven we in zeer goede, mooie en veilige accommodaties, zodat jij optimaal kan genieten.

Drie type reizen worden aangeboden ze beginnen en eindigen allemaal in de hoofdstad Kathmandu.
De reizen verschillen iets in volgorde, accommodatie en plaats. 
Onderstaand een globale beschrijving:

Dag 1 Aankomst Kathmandu – Transfer naar Boudha – Een heel fijn hotel om te landen.
Je wordt opgehaald van het vliegveld, de rit naar het hotel laat je gelijk al kennismaken met Nepal. Je rijdt door de kleurrijke chaos van de stad naar de Boeddhistische wijk Boudha, waar je de eerste 2 nachten verblijft. Het hotel heeft een rustige tuin en ligt naast een Tibetaans klooster. Je zit vlakbij de Stupa, de allergrootste van Azië waar devote monniken en boeddhisten van heinde en verre naartoe komen om hun rondes te lopen en aan de gebedswielen te draaien. Aan het begin van de middag is de opening van de reis en maken we kennis met elkaar. Daarna is de eerste yogales op het dak van het hotel om te landen in het nieuwe land. In de avond lopen we gezamenlijk naar de stupa en gaan we traditionele vegetarische dhal bhat eten.

Dag 2 Wandeling met gids door Boudha en Pashupatinath, namiddag yoga, overnachting in Shambaling hotel of Hotel Lotus Gems; ontbijt inbegrepen.
De dag start met een fijne meditatie n het ochtendzonnetje. Na het ontbijt in de tuin van het hotel ga je op pad met een ervaren Engelssprekende lokale gids. Eerst kijk je rond in de omgeving van Boudha en verteld de gids over de Stupa, Boeddhistische kunst en de geschiedenis van deze wijk. Daarna loop je we vanuit Boudha naar Pashupatinath, het belangrijkste Hindoe tempel complex van Nepal met tempeloffers, Saddhus en crematies aan de oever van de rivier. Na al deze indrukken heb je vrije tijd en kan je lunchen waar je zin in hebt. Aan het einde van de middag is er yoga om alle zintuigen te ontspannen en indrukken te verwerken. Na de les kan je de avondrituelen zien bij de stupa en zoek je een leuk plekje voor je avondmaaltijd op een van de vele dakterrassen bij de Stupa. Overnachting in Shambaling Hotel of Hotel Lotus Gems.

Dag 3 Na het ontbijt vertrek je naar Pharping- Tibetaans Klooster. Lunch-diner inbegrepen.
We starten de ochtend met meditatie. Na het ontbijt vertrekken we naar Pharping waar we 2 nachten verblijven in het guesthouse van het Tibetaanse klooster. Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Aan het einde van de middag geniet je van een yin yoga les buiten  of in de adembenemende yogashala met uitzicht op de sneeuwtoppen. Na het avondeten ga je in stilte uiteen (noble silence) tot de volgende ochtend aan het ontbijt.  We overnachten in Neydo Monastery.

Dag 4 Neydo Monastery. Ontbijt- lunch-diner inbegrepen
De dag begint vroeg in de ochtend met een indrukwekkende puja (gebedsdienst) van 130 monniken. Daarna volg je een heerlijke yoga, meditatieles. Na het ontbijt  maak je een prachtige wandeling om de omgeving te verkennen en een bezoek te brengen aan de vele Tibetaanse kloosters in het dorpje Dolly en Nepalese chai te drinken bij een van de lokale winkeltjes. In de middag kan je lekker rusten of een wandeling te maken over de rijstvelden.  Na het diner is er yoga nidra om in alle rust te kunnen slapen, we gaan in stilte uiteen. Overnachting Neydo Monastery.

Dag 5 Vertrek naar de Koningssstad Bhaktapur. Overnachting-ontbijt inbegrepen.
Na de puja, yoga en meditatie vertrek je na het ontbijt naar de oude indrukwekkende koningsstad Bhaktapur. Een hele middag en avond tijd om heerlijk rond te slenteren over de koningspleinen, de kleurrijke kleine oude straatjes van de stad en je te verwonderen over alle kleuren, mensen en rituelen die je ziet. We overnachten op een unieke plek in een prachtig comfortabel authentiek  Newari gebouwd guesthouse bij Durbar Square.

Dag 6 Na het ontbijt vertrek je naar Namo Buddha Resort. Lunch-diner inbegrepen.
Na ontbijt in het ochtendzonnetje, reizen we door naar Namo Buddha. We maken dan een prachtige rit door de bergen. Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Je verblijft hier in een prachtig resort/boerderij met een grandioos uitzicht over de Himalaya. Het resort verbouwt zijn eigen biologische groenten en melkproducten, maakt zijn eigen honing, kaas en jam en bakt dagelijks vers brood. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt. Tegen het einde van de middag is er een yogales om weer te landen op een nieuwe plek. Bij Namo Buddha is er de mogelijkheid om een massage of cranio sacraal sessie te boeken. Overnachting Namo Buddha Resort.

Dag 7 Dagwandeling in de omgeving van Namo Buddha. Ontbijt-lunch-diner inbegrepen.
Niets mooier dan hier vroeg in de ochtend wakker te worden en de zonsopgang te zien met geweldige uitzichten op de Himalaya. Na een overnachting in gezellige huisjes gebouwd in lokale stijl, heb je voor het ontbijt yoga en ga je na het ontbijt met een lokale gids een prachtige ochtendwandeling maken door dorpjes en bossen in de omgeving. In de namiddag brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Namo Buddha Monastery en wonen de puja’s van de monniken bij. Overnachting in Namo Buddha Resort.

Dag 8  Transfer naar Kathmandu Thamel. Ontbijt inbegrepen,
We nemen afscheid van deze plek met een stiltewandeling. Na het ontbijt reizen we door naar Kathmandu, het hartje van Thamel. Hier kan je je laten onderdompelen in de vele winkeltjes, souvenirs aanschaffen, nog een massage nemen, naar Durbar Square gaan, je met een Riskha door de stad laten rondrijden, de rust opzoeken bij de Garden of Dreams of nog een bezoek brengen aan Swajambunath (monkey temple).

Dag 9 Na het ontbijt transfer naar luchthaven voor terugvlucht of verlenging. Ontbijt inbegrepen.
Na nog een ochtend te hebben genoten van Thamel met de vele leuke winkeltjes en kleine restaurantjes neem je afscheid van Nepal. Drie uur voor vertrek van je terugvlucht wordt je opgehaald.
Wil je je reis verlengen en langer blijven om bijvoorbeeld een trekking te maken dan is dat mogelijk. Ik kijk graag met je naar de mogelijkheden.

Culturele Yoga, Natuur Boeddhisme Reizen Kathmandu Valley en Pokhara Valley 2022 en 2023
Klik voor meer info op: veel gestelde vragen Yogareis Nepal

Voor alle reizen geldt inclusief:
* alle overnachtingen met ontbijt
* all- inclusive Namo Buddha of Annapurna Eco Resort
* aangegeven lunch en diners
* overal drinkwater op de kamers of vrij te vullen in je fles
* transfer van en naar het vliegveld en transfers naar alle accommodaties
* entree Boudha, Paschupatinath, Durbar Square Bhaktapur
* rondleidingen met Engels sprekende lokale gids en wandelingen in de bergen
* dagelijks yoga, meditatie en ademwerk

Voor alle reizen geldt exclusief:
* vlucht, deze boek jezelf met o.a Qatar Airlines, Turkisch Airlines, Emiraties/Fly Dubai en KLM/Fly Dubai
* visum verkrijgbaar bij de Nepalese ambassade -consulaat- in Amsterdam
* reis/annuleringsverzekering -verplicht-
* niet aangegeven lunch en diner, luxe koffietjes en thee/overige drankjes
* andere activiteiten zoals massage, consult astroloog en klankschaalsessies
* vrije gift voor gids en overige tips

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met me op. Aan de telefoon of ontmoeting met een kop thee/koffie vertel ik je graag meer over de reis. Namaste!

Yogareizen naar Nepal is op sociale media te vinden op:
https://www.facebook.com/yogareizennaarNepal/ en Instagram yogareizennepal

De algemene Reisvoorwaarden vindt je hier:  Reisvoorwaarden Yogareis Nepal 2022

5-luik-harold