marionHeader
MarionLogo

Enkele reacties:

 

De Yogareis Nepal is
met een 9 beoordeeld.

Yogareis NEPAL

Scroll voor info naar beneden.
* 20 – 28 oktober Kathmandu Valley
VOL
* 28 okt – 5 november Pokhara Valley
nog 2 kamers vrij
*
2024: 23 februari – 2 maart en 25 oktober- 3 november Culturele Yogareis Kathmandu Valley
Heb je interesse voor een van de reizen, laat het gerust weten.


Recensies van de Nepal Yoga  – Cultuur  – Natuur – Boeddhisme reis
Ik wou je echt nog eens heel heel veel bedanken voor de mooie reis die ik samen met jou en de groep mocht maken. Nepal zit in mij nu, met niets dan mooie herinneringen. Naast het materiele van de reis dat allemaal perfect verlopen is was het ook voedsel voor de ziel. De fijne yogalessen, de meditaties, het landschap, het buiten zijn, de inhoud… en vooral ook kennismaking met jouw ‘ZIJN’
Jij bent zo een mooie vrouw (wist je dat?) Jouw uitstraling, jouw zachtheid, jouw manier van omgaan met ons… het was allemaal zo warm en eerlijk. Dat maakte voor mij ook de reis compleet.
Voor mij was het de perfecte match tussen yoga, natuur en cultuur. Maar ook tussen geleide activiteiten en vrije tijd. Ik ben nog steeds in de wolken. Het laat mij niet los. Ook de groep vond ik zo goed, alle leeftijden en iedereen was er voor iedereen. Iedereen hielp en deed ‘klappekes ‘ met iedereen. Van de een wist je wat meer dan van de ander maar dat is best ok. Wat ik ook zeker meedraag was het afscheidsritueel, hoe je met alleen je ogen zo veel kon vertellen. Ik heb echt een traan moeten wegpinken en had toch wel een krop in mijn keel. Daar sprak zo veel uit: van een knipoog tot een stralende lach, van een knuffel tot een knik. Mag ik het zelfs interpreteren als een liefdevol afscheid zonder woorden? Ja toch”. Marleen, okt 2022

 “Dank je wel voor een onvergetelijke Nepal ervaring en heel veel bijzonder momenten. Je lessen zijn van een hoogstaand niveau. We hebben genoten van je wijsheden die je met ons hebt gedeeld, de afwisseling en de adembenemende plekken. Je humor, mooie energie en sprankelend ZIJN maken de reis helemaal af. Veel liefs van de hele groep…………”

“Op mijn eerste Nepalreis maakte ik kennis met een levendig en tegelijk religieus/spiritueel Kathmandu.  Op twee andere prachtige locaties, een guesthouse van een klooster en een Eco-resort in de bergen, genoot ik van natuur, het Boeddhistisch kloosterleven en fabelachtige uitzichten op de Himalaya. We genoten van verrukkelijke (vegetarische) maaltijden.  De Yogalessen van Marion waren voor mij als beginner een openbaring! De meditaties waren inspirerend en leerzaam tegelijk. Kortom, een prachtige reis heel vakkundig door Marion in elkaar gezet en met veel plezier en in een ontspannende sfeer door haar geleid. Voor mij een blijvende en hartverwarmende herinnering”. Jan, maart 2019 

Nogmaals bedankt voor het organiseren van de prachtige reis. Ik heb er zo van genoten. Nooit geweten dat reizen zo leuk kon zijn. Het lukt me (nog) prima om ondanks de hectiek hier, het Nepal gevoel vast te houden. Helga, maart 2020

Achtergrond
Ik heb in 2012-2013 een jaar met mijn gezin in Patan (een van de drie koningssteden) gewoond, waar ik als yogadocent verbonden was aan Pranamaya Yoga. Tijdens dat jaar heb ik vaak geroepen hoe indrukwekkend en cultuurrijk alles was. Ik wilde dat meer mensen dit met eigen ogen konden zien en beleven. Aangemoedigd door anderen ontstond het idee een culturele yogareis te organiseren dan ook al snel. Ieder voor- en najaar reis ik nu af met een fantastische groep mensen die allemaal blij zijn EN het ook spannend vinden om mee te gaan!

De reis in het algemeen
De Yogareis is ideaal voor iedereen die van yoga houdt én die de sfeer, oudheid, natuur en cultuur van het prachtige Nepal – het dak van de wereld – wil ervaren. De omgeving en de activiteiten geven je ruimte voor inspiratie, innerlijke kracht, bezinning en nieuwe ervaringen. Met deze reis verleg je letterlijk en figuurlijk je grenzen.
Zoals schrijfster Marjoleine Vos zegt: “op reis valt de beschermende laag weg van de dagelijksheid weg en kom je onbevangener tegenover je eigen leven te staan”. Dit zal je ook zeker ervaren in Nepal omdat alles anders is dan in Nederland; als je er bent zal je begrijpen en voelen waarom Nepal zo bijzonder en fijn is.

Nepal is een heerlijk land. Overal kun je besneeuwde toppen van de indrukwekkende Himalaya zien. Het is tevens het geboorteland van Boeddha. Het is een land met veel cultuur, beweging, chaos, kleur en geur. Het heeft een rijke Hindoeïstische en Boeddhistische historie, wat overal voelbaar is op straat en bij spirituele plekken, zoals in tempels en stupa’s. Het eten is er heerlijk en de mensen zijn bijzonder aardig.
Naast dagelijkse yoga (slow flow, yin yoga, gi gong), ademwerk, meditatie en activiteiten heb je tijdens de reis genoeg tijd om lekker rond te dwalen, zelf erop uit gaan en te relaxen!
Tijdens de reis verblijven we in zeer goede, mooie authentieke en veilige accommodaties, zodat jij optimaal kan genieten.

Verschillende reizen
Je kunt kiezen uit 2 verschillende reizen, ieder met een eigen accent.

20-28 oktober 2023: 9-daagse Culturele Yogareis Nepal Kathmandu Valley VOL
Voor info klik op: Culturele Yogareis 20 oktober – 28 oktober 2023
28 oktober – 5 november 2023: 9 daagse Natuur Yogareis Pokhara Valley nog 2 kamers vrij
Voor info klik op: Yogareis Pokhara Valley 28 oktober- 5 november
In deze reis ga je vanuit Kathmandu naar Bandipur, een prachtig oud Newari stadje in de bergen. Van daaruit vertrekken we via Pokhara met jeeps de bergen in naar Astam naar Annapurna Eco Village Resort. Hier geniet je van yoga, meditatie, avontuurlijke wandelingen en de meest mooie zons op- en ondergangen met de Himalaya om je heen. Voor je teruggaat naar Kathmandu over land of met binnenlandse vlucht, overnacht je in Pokhara, de stad aan het Pewa meer. De laatste 2 nachten van deze reis verblijf je in de wijk Boudha, “Little Tibet” waar je de sfeer proeft, ziet en voelt van Boeddhisme. Een hele mooie reis waarin we de bergen ingaan en hierdoor wat langere afstanden afleggen tussen de accommodaties.
23 februari -2 maart 2024: 9-daagse Culturele Yogareis Kathmandu Valley
Voor info klik op: Culturele Yogareis Kathmandu Valley 23 februari -2 maart 2024

Voor alle reizen geldt inclusief:

Voor alle reizen geldt exclusief:

Bij alle reizen is mijn advies om een dag eerder aan te komen voor je jetlag. Deze nacht kan ik je voor je bij reserveren in het hotel waar je reis begint. Je wordt dan opgehaald van het vliegveld.

Mocht je vragen hebben, klik op veel gestelde vragen Yogareis Nepal of neem dan gerust contact met me op. Aan de telefoon of ontmoeting met een kop thee/koffie vertel ik je graag meer over de reis. Namaste!

Yogareizen naar Nepal is op sociale media te vinden op:
https://www.facebook.com/yogareizennaarNepal/ en Instagram @yogareizennepal

De algemene voorwaarden voor deze reizen vindt je hier: Algemene voorwaarden

5-luik-harold