marionHeader
MarionLogo

Enkele reacties:

 

De Yogareis Nepal is
met een 9 beoordeeld.

Yogareis NEPAL met Cultuur – Natuur – Bezinning

Culturele Yogareizen naar Nepal
2021: 15-23 oktober & 23-30 oktober
2022: 25 februari-4 maart & 4-12 maart EN 29 april- 7 mei  EN 21-29 oktober & 29 oktober- 6 november
En natuurlijk wachten we de reisrestricties rondom Covid-19 voor Yogareizen naar Nepal af.

Ik ben hoopvol voor de reizen in het najaar: 15-23 oktober & 23-30 oktober. Mochten deze reizen niet door kunnen gaan, dan ben je welkom voor de reizen in 2022. Wil je op de hoogte blijven? Mail me dan gerust.

Heb je je al aangemeld voor een van mijn reizen, dan neem ik contact met je op zodra reizen weer hervat mag worden.
Dan pas volgt ook de aanbetaling van de reis.

———————————————————————————
Nepal: Recensies van de Culturele Yoga en Boeddhisme Reis:

“Dank je wel voor een onvergetelijke Nepal ervaring en heel veel bijzonder momenten. Je lessen zijn van een hoogstaand niveau. We hebben genoten van je wijsheden die je met ons hebt gedeeld, de afwisseling en de adembenemende plekken. Je humor, mooie energie en sprankelend ZIJN maken de reis helemaal af. Veel liefs van de hele groep…………”

“Op mijn eerste Nepalreis maakte ik kennis met een levendig en tegelijk religieus/spiritueel Kathmandu.  Op twee andere prachtige locaties, een guesthouse van een klooster en een Eco-resort in de bergen, genoot ik van natuur, het Boeddhistisch kloosterleven en fabelachtige uitzichten op de Himalaya. We genoten van verrukkelijke (vegetarische) maaltijden.  De Yogalessen van Marion waren voor mij als beginner een openbaring! De meditaties waren inspirerend en leerzaam tegelijk. Kortom, een prachtige reis heel vakkundig door Marion in elkaar gezet en met veel plezier en in een ontspannende sfeer door haar geleid. Voor mij een blijvende en hartverwarmende herinnering”. Jan, 8 maart 2019 

Nogmaals bedankt voor het organiseren van de prachtige reis. Ik heb er zo van genoten. Nooit geweten dat reizen zo leuk kon zijn. Het lukt me (nog) prima om ondanks de hectiek hier, het Nepal gevoel vast te houden. Helga, maart 2020

Ik heb in 2012-2013 een jaar met mijn gezin in Patan (een van de drie koningssteden in de vallei Kathmandu) gewoond, waar ik als yogadocent verbonden was aan Pranamaya Yoga. Tijdens dat jaar heb ik vaak geroepen hoe indrukwekkend en cultuurrijk alles was. Ik wilde dat meer mensen dit met eigen ogen konden zien en beleven. Aangemoedigd door anderen ontstond het idee een culturele yogareis te organiseren dan ook al snel. Ieder voor- en najaar reis ik nu af met een fantastische groep mensen die allemaal blij zijn EN het ook spannend vinden om mee te gaan!

De Yogareis is ideaal voor iedereen die van yoga houdt én die de sfeer, oudheid, natuur en cultuur van het prachtige Nepal – het dak van de wereld – wil ervaren. De omgeving en de activiteiten geven je ruimte voor inspiratie, innerlijke kracht, bezinning en nieuwe ervaringen. Met deze reis verleg je letterlijk en figuurlijk je grenzen.
Zoals schrijfster Marjoleine Vos zegt: “op reis valt de beschermende laag weg van de dagelijksheid weg en kom je onbevangener tegenover je eigen leven te staan”. Dit zal je ook zeker ervaren in Nepal omdat alles anders is dan in Nederland; als je er bent zal je begrijpen en voelen waarom Nepal zo bijzonder en fijn is.

Nepal is een heerlijk land. Overal kun je besneeuwde toppen van de indrukwekkende Himalaya zien. Het is tevens het geboorteland van Boeddha. Het is een land met veel cultuur, beweging, chaos, kleur en geur. Het heeft een rijke Hindoeïstische en Boeddhistische historie, wat overal voelbaar is op straat en bij spirituele plekken, zoals in tempels en stupa’s. Het eten is er heerlijk en de mensen zijn bijzonder aardig.
Naast dagelijkse yoga (vinyasa/slow flow/yin yoga, gi gong), meditatie en activiteiten heb je tijdens de reis genoeg tijd om lekker rond te dwalen, zelf erop uit gaan en te relaxen!

In het najaar van 2021 ziet het programma er als volgt uit:

Dag 1 Aankomst Kathmandu -graag in de ochtend-. Transfer naar Boudha – Shambaling Hotel.
Je wordt opgehaald van het vliegveld, de rit naar het hotel laat je gelijk al kennismaken met Nepal. Je rijdt door de kleurrijke chaos van de stad naar de Boeddhistische wijk Boudha, waar je de eerste 2 nachten verblijft. Het hotel heeft een rustige tuin en ligt naast een Tibetaans klooster. Je zit vlakbij de Stupa, de allergrootste van Azie waar devote monniken en boeddhisten van heinde en verre naartoe komen om hun rondes te lopen en aan de gebedswielen te draaien. Aan het begin van de middag is de opening van de reis en maken we kennis met elkaar. Daarna is de eerste yogales op het dak van het hotel om te landen in het nieuwe land. Na de yoga lopen we gezamenlijk naar de stupa en gaan we traditionele vegetarische dhal bhat eten.

Dag 2 Wandeling met gids door Boudha en Pashupatinath, namiddag yoga, overnachting in Shambaling hotel; ontbijt inbegrepen.
De dag start met een fijne meditatie. Na het ontbijt in de tuin van het hotel ga je op pad met een ervaren lokale gids. Eerst kijk je rond in de omgeving van Boudha en verteld de gids over de Stupa, Boeddhistische kunst en de geschiedenis van deze wijk. Daarna loop je we vanuit Boudha naar Pashupatinath, het belangrijkste Hindoe tempel complex van Nepal met tempeloffers, Saddhus en crematies aan de oever van de rivier. Na al deze indrukken heb je vrije tijd en kan je ergens lunchen. Aan het einde van de middag is er yoga om alle zintuigen te ontspannen en indrukken te verwerken. Na de les kan je de avondrituelen zien bij de stupa en zoek je een leuk plekje voor je avondmaaltijd op een van de vele dakterrassen bij de Stupa. Overnachting in Shambaling Hotel.

Dag 3 Na het ontbijt vertrek je naar Namo Buddha Resort. Lunch en diner inbegrepen.
Na meditatie en ontbijt in het ochtendzonnetje, reizen we door naar Namo Buddha. We maken dan een prachtige rit door de bergen. Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar.
Je verblijft hier in een prachtig resort/boerderij met een grandioos uitzicht over de Himalaya. Het resort verbouwt zijn eigen biologische groenten en melkproducten, maakt zijn eigen honing, kaas en jam en bakt dagelijks vers brood. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt. Tegen het einde van de middag is er een yogales. Overnachting Namo Buddha Resort.

Dag 4 Dagwandeling in de omgeving van Namo Buddha. Ontbijt-lunch-diner inbegrepen.
Niets mooier dan hier vroeg in de ochtend wakker te worden en de zonsopgang te zien met geweldige uitzichten op de Himalaya. Na een overnachting in gezellige huisjes gebouwd in lokale stijl, heb je voor het ontbijt yoga en ga je na het ontbijt met een lokale gids een prachtige ochtendwandeling maken door dorpjes en bossen in de omgeving. In de namiddag brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Namo Buddha Monastery en wonen de puja’s van de monniken bij. Overnachting in Namo Buddha Resort.

Dag 5 Vertrek naar de Koningssstad Patan. Overnachting en ontbijt inbegrepen.
Na de yoga en meditatie vertrek je na het ontbijt naar de koningsstad Patan. Een hele middag en avond alle tijd om heerlijk rond te slenteren door de kleurrijke kleine oude straatjes van Patan. Tijd om een ayurvedische massage te boeken, een “Tibetan singing bowl” workshop te volgen, naar het museum te gaan of gewoon een boek te lezen! We overnachten daar in een prachtig traditioneel Newari guesthouse bij Durbar Square.

Dag 6 Wakker worden in kleurrijk Patan. Transfer naar het Tibetaanse dorpje Dollu, Sorig Healing Centrum. Lunch en diner inbegrepen.
Genieten van een traditioneel Newari ontbijt in Patan. De hele ochtend kan je doen waar je zin in hebt. Rond het middaguur verlaten we de culturele stad en vertrekken we naar Dollu, Sorig Healing Centrum. Een klein mooi Tibetaans Centrum waar je heerlijk alle indrukken tot rust kan laten komen en je een heerlijke Kum Nye massage kan ontvangen. Geniet hier van dit leuke dorpje en de vele mooie Tibetaanse tempels. Bij aankomst staat er een heerlijke Nepalese lunch voor je klaar. Aan het einde van de middag hebben is er buiten in de tuin een yogales en voor het slapen gaan yoga nidra.

Dag 7 Dollu, Sorig Healing Centrum. Inclusief ontbijt, lunch, diner.
Na yoga en ontbijt in de ochtend is er alle ruimte om de omgeving te verkennen en een bezoek te brengen aan de vele Tibetaanse kloosters, Nepalese chai te drinken bij een van de lokale winkeltjes of naar het stadje Pharping te gaan.
Aan het einde van de middag kan je bij een van de kloosters een puja bijwonen. Overnachting Sorig Healing Centrum.

Dag 8  Sorig Heling Centrum transfer naar Kathmandu Thamel. Ontbijt inbegrepen,
Op deze mooie plek genieten we van de laatste yogales in de bloemrijke tuin. Na het ontbijt reizen we door naar Kathmandu, het hartje van Thamel. Hier kan je je laten onderdompelen in de vele winkeltjes, souveniers aanschaffen, nog een massage nemen, naar Durbar Square gaan, je met een Riskha door de stad laten rondrijden, de rust opzoeken bij de Garden of Dreams of nog een bezoek brengen aan Swajambunath (monkey temple).

Dag 9 Na het ontbijt transfer naar luchthaven voor terugvlucht of verlenging. Ontbijt inbegrepen.
Na nog een ochtend te hebben genoten van Thamel met de vele leuke winkeltjes en kleine restaurantjes neem je afscheid van Nepal. Drie uur voor vertrek van je terugvlucht wordt je opgehaald.
Wil je je reis verlengen en langer blijven om bijvoorbeeld een trekking te maken dan is dat mogelijk. Ik kijk graag met je naar de mogelijkheden.

Culturele Yoga en Boeddhisme Reizen naar Nepal Kathmandu Valley OF Pokhara Valley
Klik voor meer info op: veel gestelde vragen Yogareis Nepal

Voor alle reizen geldt exclusief:
vlucht (boek jezelf), visum, reis/annuleringsverzekering -verplicht- lunch en diner zoals aangegeven.

BOEK JE VLIEGTICKET VROEG ZODAT JE DE BESTE PRIJS HEBT!

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met me op. Aan de telefoon of ontmoeting met een kop thee/koffie vertel ik je graag meer over de reis. Namaste!

Yogareizen naar Nepal is op sociale media te vinden op:
https://www.facebook.com/yogareizennaarNepal/ en Instagram yogareizennepal

De algemene Reisvoorwaarden vindt je hier: Reisvoorwaarden Yogareis Nepal

5-luik-harold