Skip to main content

Bedrijfsyoga & Ademwerk

“Wie met vreugde wil werken mag goed leren rusten”  

uit ‘De kracht van rust- Mirjam van de Vegt-

Bedrijfsyoga & Ademwerk

“Wie met vreugde wil werken mag goed leren rusten”  

uit ‘De kracht van rust- Mirjam van de Vegt-

Voor alle werknemers en werkgevers

De perfecte combinatie om stress te lijf te gaan en ervoor te zorgen dat de spanning zich fysiek en mentaal kan ontladen is yoga en ademwerk.

Met verschillende lichaamsgerichte oefeningen en ademtechnieken laat ik mensen ervaren om meer ontspanning in het lichaam, rust, helderheid in het hoofd en flow te voelen.
Bij yoga doen we allerlei oefeningen die je lichaam fit, sterk, flexibel en gezond houden.
Met ademwerk doen we allerlei oefeningen voor extra energie en ademoefeningen om je zenuwstelsel te ontspannen.

Want heb jij er weleens bij stil gestaan wat jouw ademhaling voor jou en je mentale en fysieke gezondheid kan betekenen? En ben jij je op je werk ook bewust van je lichaamshouding, spierspanning en aan of uit staan? Wist je dat de adem wordt aangestuurd door het autonome zenuwstel en je zo’n 21.600 keer per dag in en uitademt?
Veel mensen ademen in deze tijd chronisch teveel. Een volwassen persoon zit tussen de 12-16 adems per minuut, terwijl we fysiologisch gezien maar 5 a 6 adems per minuut nodig hebben. Dat betekent dat we teveel ademen wat een stress reactie verzorgt en stress verhoogt weer je ademfrequentie. En zo kom je in een cirkel en daar wil je graag uitblijven.

In een workshop of individuele sessie leg ik graag de werking van adem uit en hoe je zenuwstelsel werkt.

Het mooie en unieke van werken met de adem is, dat het het enige proces in ons lichaam is, wat wij zelf kunnen besturen. Hierdoor wordt het mogelijk om jouw eigen ontspanningssysteem te resetten, elke dag weer. Het is een van de krachtigste manieren om stress te verminderen, zowel in stressvolle momenten zelf, als op lange termijn.

Aanbod

 • online yogalessen

 • bedrijfsyoga

 • verbonden ademsessies

 • workshop op adem komen;  Hoe werkt je adem? Kennismaken met verschillende soorten ademhaling. En welke technieken kun jezelf toepassen om jouw ademhaling positief te beïnvloeden?

 • workshop stress release; ”uit het hoofd in het lijf” met yoga en adem

Yoga en Ademwerk draagt bij aan:

 • terugdringing en voorkoming van onnodig extra ziekteverzuim

 • het verhogen van de vitaliteit van de medewerkers
  het voorkomen van mogelijke uitval, preventie (burn-out)

 • het beter leren omgaan met stresssignalen. Werknemers gaan hun lichaam beter aanvoelen waardoor ze minder snel over hun grenzen gaan. Bewustwording is de eerste stap naar persoonlijke groei.

 • een betere lichaamshouding

Hoe, wat en wanneer

Bedrijfsyoga en ademwerk vraagt niet om een speciale ruimte of apparatuur. Een leeg lokaal, gymzaal of vergaderruimte zonder meubilair volstaat.

 • een les kan plaats vinden voor- of na of tijdens (lunch) werktijd voor een groep van medewerkers (minimaal 4 deelnemers)

 • start met een proefles of een cyclus van 8 lessen

 • yoga en ademwerk duurt maximaal 60 minuten

Een yoga of ademworkshop kan gekozen worden bij bijvoorbeeld een managementtraining, teambuilding, bedrijfsuitje etc. Het is geschikt voor alle medewerkers welk bedrijf of instelling dan ook ongeacht leeftijd en conditie. Vraag naar de mogelijkheden.

“Zorg goed voor je lichaam.
Het is de enige plek waar je zult leven”