marionHeader
MarionLogo

Bedrijfsyoga en Adem op het werk

Yoga & Ademwerk is de perfecte manier om stress te lijf te gaan en ervoor te zorgen dat de spanning zich fysiek en mentaal kan ontladen. Want heb je er weleens bij stil gestaan wat jouw ademhaling voor jou en je mentale en fysieke gezondheid kan betekenen?
Wist je dat de adem wordt aangestuurd door het autonome zenuwstel en je zo’n 21.600 keer per dag in en uitademt?
Veel mensen ademen in deze tijd chronisch teveel. Een volwassen persoon zit tussen de 12-16 adems per minuut, terwijl we fysiologisch gezien maar 5 a 6 adems per minuut nodig hebben.  Dat betekent dat we teveel ademen wat een stress reactie verzorgt en stress verhoogt weer je ademfrequentie. En zo kom je in een cirkel.

In een workshop of individuele sessie leg ik de werking van adem uit en gaan we doen, voelen en ervaren. Waar voel je je adem? Borst, buik, middenrif? En hoe adem je? Snel, langzaam, diep, haperig of oppervlakkig? En wat als je langzamer en dieper gaat in en uitademen.
Met verschillende oefeningen en ademtechnieken laten we de de adem weer vrijuit stromen en ga jij meer ontspanning in het lichaam, rust, helderheid in het hoofd en flow ervaren.
De adem, is het enige proces in ons lichaam wat wij zelf kunnen besturen. Hierdoor wordt het mogelijk om jouw eigen ontspanningssysteem te resetten, elke dag weer. Het is een van de krachtigste manieren om stress te verminderen, zowel in stressvolle momenten zelf, als op lange termijn.

Lichaamsgerichte werkvormen waar ik mee zijn er om hoofd, hart en lichaam op een lijn te brengen zodat jij in je werk fit, flexibel, gezond, helder, positief, veerkrachtig en ontspannen kan zijn en blijven:

Een dag, ochtend of middag. Voor bewustwording, inspiratie en om te ervaren wat het met je doet.
Voor alle medewerkers welk bedrijf of instelling dan ook. Vraag naar de mogelijkheden.

Gelukkig ontdekken ook steeds meer bedrijven en instellingen de voordelen van het doen aan yoga voor hun medewerkers. Groepslessen of online yoga draagt bij aan:

Een yoga of ademworkshop kan ook gekozen worden bij bijvoorbeeld een managementtraining, teambuilding, bedrijfsuitje etc. Het is geschikt voor al uw medewerkers, ongeacht leeftijd en conditie.

Individuele yoga en ademcoaching kan ook voor werknemers worden ingezet als onderdeel of aanvulling van een coach, re-integratie en bij stress & burnout. De medewerker krijgt handvatten mee en leert om te gaan met balans/werkdruk, aangeven van grenzen, stress, in- en ontspanning en een juiste manier van ademhalen.

Re-Energize your body and mind! Stress-less!
“Leer te luisteren naar je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen”.