marionHeader
MarionLogo

Individuele Yoga en Ademcoaching

Individuele yoga en ademcoachsessies zijn speciaal afgestemd op jouw behoefte, wensen en belangstelling.
Steeds vaker laat wetenschappelijk onderzoek zien dat yoga, yogatherapie en ademcoaching effectief zijn en bijdragen aan de verbetering van gezondheid, innerlijke rust en balans. In 1 op 1 lessen begeleid en ondersteun ik jou in alle veiligheid, om te kunnen onderzoeken en ervaren.

YOGA:
* het kan een fijne manier zijn als je geen tijd hebt voor de groepsles
* of als je het niet prettig vindt om in een groep yoga te doen
* of dat je behoefte voelt aan ondersteuning en inspiratie in je eigen yoga-meditatieverdieping en ontwikkeling
* of dat je baat hebt bij meer ontspanning maar niet weet hoe en wat je kan doen
* beter leren ademen als je adem hoog zit, alleen maar in de borst of buik, oppervlakkig is, te snel of te langzaam en dat het jou onrustig en angstig maakt
* het aanleren van oefeningen om beter te kunnen slapen
* wil leren mediteren maar je niet weet hoe je dit moet doen, beginnen
* je oefeningen wil leren om soepel, fit, flexibel en krachtig te blijven
* oefeningen wil leren om milder te worden naar jezelf, zelf acceptatie, emoties toe mag laten
* herstellende yoga om spanning, stress en vermoeidheid te helpen verlichten en jezelf een welverdiende rust te gunnen
* OF heerlijk als cadeautje; een moment voor jezelf, jezelf te bedanken voor alles wat je doet…..

Therapeutische Yoga is ondersteunend en werkt zeer helend voor mensen met:
rug-nek-schouderklachten, depressie, burnout, angststoornis, tinnitus, arthritus, artrose, migraine, slaapproblemen, overgangsklachten, pijn in het lichaam en bij ademhalingsproblemen waardoor je klachten ervaart zoals hoofdpijn, verharde kaakspieren, nek- schouderklachten, druk/pijn op de borst, benauwd hebben.
Passende houdingen en yogaseries bied ik aan in combinatie met ademhalingsoefeningen, meditatie, mindfulness en ontspanningsoefeningen. Samen met jou werk ik op een diepere laag in het lichaam, in het bindweefsel (fascia), daar waar blokkades, blessures, fysieke en emotionele pijn zich vaak ophopen en vast zetten wat bewegingsbeperkingen veroorzaakt.
Als daar ruimte wordt gecreëerd en het aandacht krijgt om mentaal en fysiek te ontladen, dan ga je je weer lichter, vitaler en vrijer voelen in lichaam en geest.

Bij het volgen van individuele yoga is het mogelijk om vooraf een vrijblijvend eventueel telefonisch kennismakingsgesprek aan te vragen. Tijdens dit gesprek kijken we naar wat JIJ mentaal en fysiek nodig hebt en wat jij wil veranderen, aan wilt werken, versterken, los wil laten of accepteren. Individuele yoga geeft jou stimulans en motivatie om thuis verder aan de slag gaan met de oefeningen.
Een verandering gebeurt namelijk niet zonder dat je iets doet. Het doen van de oefeningen, er ruimte aan geven is het proces  en dat vraagt tijd en geduld.

Kosten Individuele yoga:
€75,00 voor 60 minuten – €99,00 voor 90 minuten. Individuele yoga is ook mogelijk voor 2 personen samen.
Een serie van minimaal 3 – 5 lessen is aan te raden voor je eigen herstelproces fysiek, mentaal en emotioneel.

ADEMCOACHING – ADEMWERK “het beste medicijn tegen stress – ontdek de kracht van je adem”.
Adem is de essentie van ons leven, verandert je adem dan verandert je leven!
De verbonden adem is een therapeutische ademvorm die je ademsysteem weer opent en kan dat wat in je lijf ligt opgeslagen aan ‘oude’ emoties, blokkades, gedachtenpatronen en spanning, weer in beweging brengen en doorvoeld worden.
Onze ademhaling is zonder dat we het in de gaten hebben volledig afgestemd op alles wat we hebben meegemaakt in ons leven. Met onze ademhaling zetten we onbewust delen van onszelf op slot, zodat we iets niet hoeven te voelen of ervaren, fysiek, mentaal en emotioneel. Eens was deze adem dienend en helpend om ons voor lastige gevoelens af te sluiten. Nu is het de tijd om in je leven de adem weer vrij en open te laten stromen, zodat jij weer ruimte en een diepe ontspanning mag ervaren. Dit geeft letterlijk en figuurlijk meer lucht. Jou adem is jou levensenergie!

Ademwerk is er voor jou en helpt bij:
emotionele blokkades, vermoeidheid, benauwdheid, opgejaagd gevoel, spanning en stress, onrust in het hoofd, angstklachten, onzekerheid, slecht slapen, verdriet, boosheid, gefrustreerdheid, je niet goed kunnen uiten wat in je leeft, faalangst, zwaarmoedigheid, futloos, concentratieproblemen en je inspiratie en levensenergie mist.

Kosten Ademcoaching
Een sessie duurt 1,5 uur a 2 uur en start met een uitgebreide intake. We zullen ingaan op je huidige staat, achtergrond, je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. De ademtechniek wordt uitgelegd en bepalen we ook jou intentie, daar waar jij aan wil werken en je je voor wil openen. Om een duurzame persoonlijke groei en verandering in te zetten hebben mensen vaak baat bij 3 tot 5 sessies.
1 sessie €125,00 – 3 strippenkaart €360,00 (6 maanden geldig)- 5 strippenkaart €550,00 (1 jaar geldig).
Particulier inclusief btw – bedrijven/instellingen exclusief 21% btw.

Locatie Huize Villa Smits – Adres Grotestraat 30 – 7151 BC Eibergen, 1e etage op:
dinsdag oneven weken, woensdag- en donderdagmiddag vanaf 13.00 en vrijdagmiddag vanaf 1400.
Elders op locatie of thuis worden reiskosten en reistijd doorberekend.

Trauma Sensitieve Yoga  – TSY –  individuele begeleiding bij PTSS
TSY is een bewezen effectieve yoga methode voor mensen met PTSS. De methodiek is ontwikkeld in Amerika bij het Trauma Center in Brookline, Massachusetts. TSY is een vriendelijke vorm van yoga, stap voor stap opgebouwd en mindful. Het gaat om een psychisch of fysiek trauma te kunnen verwerken door weer in contact te komen met jezelf – vooral met je lichaam- en leren opnieuw een positieve relatie met je lichaam op te bouwen. Belangrijke thema’s zijn: het huidige moment ervaren, bewustzijn van de ademhaling, keuzes maken, gevoel terug te geven om eigen acties te ondernemen en je eigen ritme creëren. 1:1 bied ik hiervoor privésessies aan in een veilige en rustige omgeving, toegesneden op jouw specifieke behoeften.
TSY is in principe een aanvulling op, ter ondersteuning van reguliere therapie.

Individuele yoga/adem- en ontspanningstherapie kan ook ingezet worden bij een re-integratie- of ziektewet traject vanuit het UWV, Arbodienst, wet Poortwachter. 

Heb je vragen of wil je weten wat de mogelijkheden en kosten zijn, neem dan gerust contact met me op.

picture by Patricia Thorales yin yoga