marionHeader
MarionLogo

Individuele lessen

Individuele lessen zijn speciaal afgestemd op jouw behoefte, wensen en belangstelling:
* het kan een goede manier zijn om met yoga te beginnen voor als je geen tijd hebt voor de groepsles
* of dat je het niet prettig vindt om in een groep yoga te doen
* of dat je behoefte voelt aan ondersteuning en inspiratie in je eigen yoga-meditatieverdieping en ontwikkeling
* of dat je baat hebt bij meer ontspanning maar niet weet hoe en wat je kan doen
* of dat je merkt dat je problemen hebt met de adem, dat deze onrustig is, te hoog, te snel gaat, te oppervlakkig is, waardoor je klachten ervaart zoals hoofdpijn, verharde kaakspieren, nek- schouderklachten, druk/pijn op de borst, benauwd hebben etc.
* of in de vorm van therapeutische yoga. Stress, burn-out en lichamelijke klachten vormen veelal de motivatie om individuele sessies te volgen.

Individuele yoga
Bij het volgen van individuele yoga is het mogelijk om vooraf een vrijblijvend eventueel telefonisch kennismakingsgesprek aan te vragen.
Tijdens dit gesprek kijken we naar wat JIJ mentaal en fysiek nodig hebt en wat jij wil veranderen, aan wilt werken, versterken, los wil laten of accepteren.Dit kan bijvoorbeeld zijn: kracht opbouwen, het vergroten van je flexibiliteit (soepel blijven in je lijf), werken aan ontspanning, meditatie, ademhaling of werken aan innerlijke rust en balans.
Ik werk met op elkaar afgestemde oefeningen vanuit de Yang & Yin Yoga en Mindfulness. Deze therapeutische vorm van yoga geeft diepe stretches in je lijf en werkt in op het bindweefsel ook wel fascia genoemd. Fascia is het weefsel dat alle spieren, botten, pezen en organen onthult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Het is ook de laag waar blokkades, blessures, fysieke en emotionele pijn zich vaak ophopen en vast zetten wat bewegingsbeperkingen veroorzaakt.
Naast het doen van yogahoudingen (snel bewegend, langzaam of langer vasthoudend) zijn ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanningsoefeningen ook onderdeel van een les.
Individuele yoga geeft jou stimulans en motivatie om thuis verder aan de slag gaan met de oefeningen, want een verandering gebeurt niet zo maar, zonder dat je iets doet. Dit is een proces, wat tijd en geduld vraagt!
Therapeutische yoga is ondersteunend en werkt zeer helend voor mensen met een depressie, burnout, angststoornis, tinnitus, arthritus, artrose, migraine en slapeloosheid. Een serie van minimaal 3 lessen  – 90 minuten – is aan te raden voor je eigen herstelproces fysiek, mentaal en emotioneel.

Prive /individuele yoga is mogelijk overdag voor kleine groepen (max. 4 p.) en partners.
De lessen kan ik je bij je thuis geven of bij Yogastudio – Groenlo in Groenlo.

Trauma Sensitieve Yoga  – TSY –  individuele begeleiding bij PTSS
TSY is een bewezen effectieve yoga methode voor mensen met PTSS. De methodiek is ontwikkeld in Amerika bij het Trauma Center in Brookline, Massachusetts. TSY is een vriendelijke vorm van yoga, stap voor stap opgebouwd en mindful.
Het gaat om een psychisch of fysiek trauma te kunnen verwerken door weer in contact te komen met jezelf – vooral met je lichaam- en leren opnieuw een positieve relatie met je lichaam op te bouwen.
Belangrijke thema’s zijn: het huidige moment ervaren, bewustzijn van de ademhaling, keuzes maken, gevoel terug te geven om eigen acties te ondernemen en je eigen ritme creëren.
1:1 bied ik hiervoor privésessies aan in een veilige en rustige omgeving, toegesneden op jouw specifieke behoeften.
TSY is in principe een aanvulling op, ter ondersteuning van reguliere therapie.

Individuele yoga/adem- en ontspanningstherapie
Individuele yoga, adem- en ontspanningstherapie kan ook ingezet worden bij een re-integratie- of ziektewet traject vanuit het UWV, Arbodienst, wet Poortwachter. Locatie : Yogastudio Groenlo.

Heb je vragen of wil je weten wat de mogelijkheden en kosten zijn, neem dan gerust contact met me op.