marionHeader
MarionLogo

Tips:

 

 

Coaching

Iets knelt niet voor niets. Waarom zou je zo’n situatie laten voortduren werk of prive?
Coaching kan helderheid verschaffen, werkt preventief en is ondersteunend.
Het geeft ruimte en overzicht in je hoofd en minder stress.
Het is bewezen dat mensen die beter in hun vel zitten, vitaler, gezonder en gelukkiger zijn en zo ook een betere bijdrage kunnen leveren aan de doelstelling van een onderneming, organisatie of gezin.

De coachvraag kan gericht zijn op zowel persoonlijk als werkgebied:

Elk coachingstraject is maatwerk. De duur van een traject hangt af van je doel en wat je wilt bereiken. Dit kan variëren van een aantal losse gesprekken tot een traject van bijvoorbeeld 6 maanden. De start is een vrijblijvend kennismakingsgesprek waar de inhoud van het traject n.a.v. de vraag of het doel besproken wordt. Ik stel een offerte op en zodra dit akkoord is bevonden door jou of je werkgever, kan het traject van start gaan.

In een coachtraject vraag ik van jou een open en onderzoekende houding. Ik geef huiswerkopdrachten mee waar je tijd en energie voor moet reserveren. Mijn ervaring is dat dit het meeste rendement oplevert in trajecten. Indien gewenst kan ik aan het einde van een traject een eindrapportage voor je werkgever schrijven. Ook kan er een eindgesprek – evaluatie plaatsvinden met je werkgever erbij. Als externe deskundige luister ik en denk ik mee.
Ik stel ‘kritische en onderzoekende’ vragen en zet samen met jou zaken op een rijtje. Ik inspireer, spoor aan om stappen te zetten en in beweging te komen om goed voor je zelf te zorgen.
In beweging kan ook betekenen dat we naar buiten gaan, de natuur in. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat wandelen de creativiteit stimuleert en vooral het oplossend vermogen. Ten opzichte van zitten is een toename waarneembaar van 60%!
” Als je in een kamertje zit, moet je veel uit jezelf halen. Bij wandelcoaching doet de natuur een deel van het werk”.

Ik werk o.a. met cognitieve gespreksmethodes vanuit de positieve psychologie, RET, het koersonderzoek voor loopbaanvragen, kernkwadranten en systemisch werken. De inspiratie voor het werken met lichaamsgerichte methodes haal ik uit focussen, yoga & mindfulness.

Op het moment zit mijn praktijk vol. Na de zomer is er weer ruimte.

”ALS JE IN BEWEGING KOMT ONTSTAAT DE WEG VANZELF”